ED. INFANTIL P5

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
MOLTES FELICITATS LÉO!!

Ahir 5 de juny vam celebrar l'aniversari den Léo, ha fet 6 anys!! I com que ja comença a fer calor, ens ha portat gelats!! Esperem que hagis passat un dia fantàstic!!
Moltes Felicitats!!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LA MALETA VIATGERA DE L'EDGAR!!

Aquest dimecres a la tarda, la Yolanda, la mare de l'Edgar, ens va venir a explicar la història del nom. Ens ha explicat que tenien dubtes entre tres noms: Edgar, Unai i Victor. Com que no sabien quin triar, van posar els tres noms en uns paperets i van fer que un veí agafés un paper. En aquell paper hi havia el nom d'Edgar, i així va ser com li van escollir.
Ha estat molt interessant saber aquest anècdota, gràcies per compartir-ho amb nosaltres Yolanda!!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LA MALETA VIATGERA DE L'ALEXIA!!

La el dijous al matí l'Estefania, la mare de l'Alexia, ens va venir a explicar la història del nom. Ens ha explicat que a Rumania és un nom molt comú. Aquest nom allà fa referència a una santa que tenen a la seva esglesia. També ens ha explicat que a la seva cultura les dones i els fills o filles es posen sempre el cognom del pare, mai el de la mare, igual que passa amb els anglesos.
Ha estat molt interessant, moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres!!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LA MALETA VIATGERA DE L'ESTEL!!

La Montse, la mare de l'Estel ens ha vingut a explicar que el nom li van triar els pares amb l'ajuda del seu germà Ferran. Aquest nom els hi va agradar molt perquè es posa molt poc i fa referència a les constel·lacions del cel. 
Ens ha agradat molt la història, moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres!!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LA MALETA VIATGERA DEN MOHAMED!!

La Soukayna, la mare de la Ines de p4, ahir al matí va venir a explicar-nos el significat del nom d'en Mohamed perquè la seva mare no sap parlar el Català. Ens ha explicat que el seu nom, a la seva cultura, es posa sempre al primer nen que neix a la família com dicta la seva religió, per això és un nom tan comú entre la seva cultura. Aquest nom es posa perquè en Mohamed era un profeta d'Alà, el déu àrab.
Moltes gràcies Soukayna!!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LA MALETA VIATGERA DE L'ANIOL

La Sandra, la mare de l'Aniol, aquest matí ha vingut a explicar-nos el significat del nom. Ens ha explicat que el nom prové del grec i que fa molts i molts anys hi havia un home a grècia que viatjava per ajudar a la gent que es deia Aniol. Li van triar aquest nom perquè volien un nom que no fos anglès i que tingués una fàcil pronunciació. i després de molt buscar, finalment van trobar el nom d'Aniol. Ha estat molt interessant, moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres!!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
LA MALETA VIATGERA DEN LÉO

En Theo, el pare d'en Léo, aquest matí ha vingut a explicar-nos el significat del nom d'en Léo. Ens ha explicat que el nom prové del llatí i que pertany a una constel·lació. Li van triar aquest nom perquè volien un nom curt perquè en Léo té uns cognoms molt llargs. Ha estat molt interessant, moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres!!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
MOLTES FELICITATS ONA!!

Avui hem celebrat l'aniversari de l'Ona, ha fet 6 anys!! Esperem que hagis passat un dia fantàstic!!
Moltes Felicitats!!


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

LA MALETA VIATGERA DE LA MARINA

La Carmen, la mare de la Marina, fa uns dies ens va venir a presentar el nom de la Marina, hem descobert que el significat d'aquest nom és "noia que vé del mar". Ha estat molt interessant, moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres Carmen!!
                         ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
FEM NEU
A les hores d'experimentació, els nens i nenes de P-5 ens convertim en científics!!! Ens encanta descobrir coses noves tot manipulant els diferents materials.
En aquesta sessió, la Carme ens ha portat els ingredients necessaris per fer neu, que bé ens ho hem passat!!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
MOLTES FELICITATS MOHAMED!!

El dia 6 de Març vam celebrar l'aniversari d'en Mohamed, ha fet 7 anys!! Esperem que hagis passat un dia fantàstic!!
Moltes Felicitats!!!


                          ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

CARNAVAL
En aquest enllaç trobareu les imatges de les diferents activitats i consignes de la setmana de carnaval dels alumnes d'infantil. Ja veureu quina setmana més esbojarrada. 
Per carnaval tot s'hi val!!!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
PASSEJADA D'HIVERN
Els tres cursos d'infantil hem sortit a passejar pels voltants de l'escola per observar les característiques de l'estació de l'hivern, però com veureu, feia molt de sol, vam trobar insectes i flors,... i semblava la primavera!!


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
DIA DE LA PAU 2018
Avui hem celebrat el dia de la pau i la no violència a l'escola i, els nens i nenes d'E.I. hem gaudit d'una jornada d'activitats molt divertides: escoltar contes, cançons per la pau, pintar i retallar una medalla de la pau,... A més, ha estat un dia de convivència entre tots els i les alumnes de P3, P4 i P5. 
Aquí teniu algunes fotos.

ELS REIS HAN PASSAT PER L'ESCOLA
Com ja és habitual, els reis passen per la nostra escola a deixar les joguines que vam escriure a la carta. Aquest any han estat molt generosos i han deixat joguines per la classe i el pati.^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
VISITA AL TRULL D'OLI DE CABANES
Avui hem fet una petita excursió al trull d'oli de la família Ylla. Allà ens han rebut en Pere (l'avi de l'Eduard) i en Joan que ens han ensenyat les instal.lacions del trull i com envasen l'oli.
Moltes gràcies família. Ens ha agradat molt venir!


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
CALENDARI D'ADVENT
A infantil ja tenim el calendari d'advent i cada dia tenim una sorpresa: endevinalles de Nadal, cançons, contes, activitats,...
Com ens agrada!!
                                         https://photos.app.goo.gl/X2hEasMGyv2awyws7


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
P3, P4 i P5 EXPERIMENTEM AMB FRUITES DE LA TARDOR.
Hem experimentat amb algunes fruites de la tardor: pomes, caqui, magrana i mandarina.

No tenien cap consigna i podien explorar les fruites lliurement. Hem posat el paper d'embalar com a suggeriment, però sabeu quina ha estat la nostra sorpresa? Doncs que el que més s'han estimat és provar-les i menjar-les. Com han gaudit!!HEM COMENÇAT P5!

Com que aquest curs estudiarem l'espai i l'Univers, hem triat ser la classe dels PLANETES!

Hem posat fil a l'agulla i hem començat a decorar la porta de l'aula:

Hem fet un photocall d'astronauta:SESSIONS D'EXPERIMENTACIÓ:

Els nens i nenes han tingut la idea de què es podria comparar la forma d'un planeta amb la d'una bombolla. Tots junts ens hem posat a fer bombolles a la classe. Hem experimentat bufant, hem observat com s'enlairen i es mouen per l'aire, hem descobert que com a conseqüència de la llum que rep, es veuen diversitat de colors i practicant molt hem aconseguit fer algunes formes diverses: una bombolla dins d'una altra, una bombolla més gran envoltada de moltes bombolles més petites...       
RACONS DE TREBALL:

El treball per racons es realitza sistemàticament quatre dies a la setmana (De dilluns a dijous). Tenim 4 racons que al llarg de la setmana els nens i nenes realitzen l'activitat que els proposa cada un d'aquests espais. Cada nen/a disposa de 4 carnets diferents que li permeten anar al racó escollit o el racó que li quedi per anar.
  • Racó de lletres
  • Racó de números
  • Racó d'Art i grafismes
  • Racó de jocs de taula

Treballem en petit grup de 2 o 3 nens/es, ens ajudem entre nosaltres i treballem conjuntament. PSICOMOTRICITAT:Circuits d'equilibri


INFORMÀTICA:

ANIVERSARIS:FELICITATS ALEXIA!!!!FELICITATS GELEM i ESTEL!!!! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada