3/21/2018

SETMANA CULTURAL 2017-18

Ha arribat la Setmana Cultural!
Hem iniciat les activitats que es durant a terme des del dilluns 19 fins el divendres 23 de març.

Aquesta setmana és plena d'activitats "riquíssimes" amb la temàtica dels "Petits Xefs"!

La presentació de les activitats va ser a càrrec dels alumnes de 6è, ens varen explicar les diferents propostes d'aquests dies. Al següent enllaç podeu veure fotografies que hem fet: https://photos.app.goo.gl/m1FKTRKwGOw9Qnoo2



El dilluns... 
Tots els nens i nenes de l'escola ens hem dividit en 6 grups diferents d'edats barrejades, des dels petits als grans. 

A partir del sorteig fet amb globus, ens ha sortit una missió de crear un restaurant.
Segons el color del globus triat ha tocat:
Restauran Xinès
Restaurant Italià
Restaurant d'Estrelles Michelin
Restaurant de menjar Tradicional Català
Restaurant de Menjar Ràpid
Pastisseria-Gelateria amb cafeteria
https://photos.app.goo.gl/m1FKTRKwGOw9Qnoo2

Una vegada creat el restaurant, els nens/es s'han hagut de posar d'acord en un plat representatiu del seu restaurant per cercar-ne la seva recepta, escriure-la i dissenyar el producte típic amb plastilina.  

El dimarts... 
És dia de posar-nos mans a l'obra amb els aliments. Comencem el dia amb diferents tallers de cuina moderna presentats de la mà d'una experta en la matèria. Ens ha ensenyat a fer canapés, esferificacions i delícies a la cuina. 

A continuació cada grup classe ha triat una recepta de cuina per preparar. 
P3-P4 Pastís de xocolata amb galetes.
P5 Pa amb tomata i pernil salat.
CI Triangles de Bikinis
CM Brotxetes de Fruita banyades a la xocolata.
CS Canapés salats de primavera.

A la tarda, hem degustat aquests exquisits menjars que hem preparat. Cada un de nosaltres tenia dos tiquets per acostar-se a les parades exposades. Tots hem pogut gaudir d'un tastet de menjar salat i un de menjar dolç. 

El dimecres... 
Avui toca a uns quants anar d'excursió.
Els alumnes d'Educació Infantil i Cicle Inicial han visitat el museu de la Farinera de Castelló d'Empúries.
https://photos.app.goo.gl/m1FKTRKwGOw9Qnoo2
La visita guiada i els talleres ens han apropat a la indústria farinera, a la molineria tradicional, el blat com a matèria primera, al pa com a producte alimentari i a l'energia hidràulica. Sense oblidar la importància d'una bona alimentació.

Els alumnes de CM i CS han fet diversos tallers:
Decoració d'Ous de Pasqua.
Tenyir pasta alimentaria. 
Creacions amb fruites.


El dijous... 
Avui ha sigut el torn d'excursió dels alumnes de CM i CS a la Farinera de Castelló d'Empúries. 

Mentre els nens i nenes d'Educació Infantil i cicle inicial han fet diferents tallers a l'escola.
Tallers de decoració d'ous de Pasqua.
Taller de pintar pasta de colors diferents
Taller del treball del sentit del gust.



I per la tarda, hem fet sessió de cine amb la pel·lícula "Ratatouille" i no hi han faltat unes bones crispetes


El divendres... 
La setmana cultural se'ns acaba. Les activitats d'aquest matí són: 
Decoració d'estovalles de roba per posar a la taula. 
Composició de mandales amb la pasta alimentaria que vàrem tenyir.

I a la tarda hem anat al camp de futbol. Hem fet un joc de pistes i finalment la cloenda de la setmana amb una bona xocolata calenta!! Mmm...
Quina setmana tant enriquidora, quantes coses que hem après!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada